Marynujemy mięso z indyka w piwie pozostawiając na 24 h w lodówce. Po tym czasie odsączamy mięso w marynaty, pozostawiając ją do wykorzystania. Mięso podsmażamy na średnim ogniu na oleju i maśle dodając cukier i gałkę muszkatołową, do uzyskania brązowego koloru. Przekładamy mięso do innego naczynia i dodajemy sól i pieprz. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodajemy mąkę, koncentrat pomidorowy, suszone śliwki, bulion cielęcy i pozostałą marynatę. Doprowadzamy do gotowania po czym wrzucamy do powstałego sosu wcześniej podsmażone mięso. Na małym ogniu dusimy przez mniej więcej godzinę. Dodajemy musztardę Dijon oraz sól i pieprz. Następnie dodajemy pokrojone w ćwiartki jabłka i gotujemy przez 5 minut. Podajemy na głębokim talerzu. Na patelni delikatnie karmelizujemy połówki świeżych śliwek. Kończymy potrawę dekorując ją śliwkami i grubo posiekaną kolendrą.