Danie dla pasjonatów kuchni, którzy nie boją się kulinarnych wyzwań i odważnych zestawień. Finezja w kuchni to coś, co uwielbiasz? Oto przepis na naprawdę wykwintne danie, w którym bardzo istotny jest sposób podania.
Danie dla pasjonatów kuchni, którzy nie boją się kulinarnych wyzwań i odważnych zestawień. Finezja w kuchni to coś, co uwielbiasz? Oto przepis na naprawdę wykwintne danie, w którym bardzo istotny jest sposób podania.
Gruszki według podań ludowych zaliczane są do owocowych afrodyzjaków. Jak podają legendy, demony szczególnie upodobały sobie harce w gruszach i jej owocach. Zapraszamy na… sercowe sprawy.
Salta in bocca czyli po włosku "skacze do ust". Saltimbocca to potrawa wywodząca się z północnej części Włoch z miasta Brescia. Podawana była w rzymskich trattoriach już na początku XIX wieku.
Carbonade flamade to kwintesencja kuchni belgijskiej. Danie intensywnie pachnące przyprawami i ciemnym piwem wymaga nieco cierpliwości, ale zdecydowanie warte jest czasu potrzebnego na przygotowania.
W naszej książce kucharskiej wyszukaj ulubiony przepis na podstawie kategorii lub stopnia trudności wykonania.
Smacznego !